Биляна Панталеева пред БНР: Към „Бъдители“ има все по-голям интерес

Биляна Панталеева

По повод началото на новата учебна година, с екипа на „Бъдители“ се свърза Мария Георгиева – журналист от БНР в Стара Загора. В интервюто си за медията тя представи Биляна Панталеева – основател на инициативата, с която коментираха темите за личния пример и развитието на българското образование.

„Смело мога да заявя, че хората, които подкрепят „Бъдители“ се увеличават. Получаваме постоянно нови покани, а за 2 години обиколихме над 20 училища и университета, и достигнахме до около 2000 ученици и студенти. Учителите, които ни канят са млади и амбициозни – те обичат професията си и искат да дадат добавена стойност на своите ученици. Увеличава се и броят на нашите посланици, както и лектори, които искат да се включат“, разказва Биляна Панталеева.

„Ние допринасяме с личен пример, с начина ни на живот и действията, които правим всекидневно. Това са тези дребните детайли, за които след това разказваме, поемаме отговорност за всяко нещо, което искаме да променим, показваме го – именно това е личният пример за децата и обществото“, сподели още Биляна Панталеева пред Мария Георгиева.

Цялото интервю на Биляна Панталеева за БНР – Стара Загора, можете да чуете ТУК.