БНР: „Бъдители“ за младите хора, които са отражение на мечтите на цялото общество

Биляна Панталеева, Неда Станимирова и Цвета Николова (отляво надясно)

Биляна Панталеева – основател на благотворителна инициатива „Бъдители“ гостува на Цвета Николова в предаването „Познати и непознати“ по програма Христо Ботев (БНР), на тема „Будност в трудно време“.

Водещата не пропусна да направи асоциация между Бъдители и Будители, представяйки благотворителната инициатива като мост между бизнеса и образованието, която подпомага подрастващото поколение да направи правилен избор и да им помогне да открият това, което ще им трябва в живота.

„Будителите трябва да са в сегашно време, за да има смисъл. Бъдител е човек, който сбъдва мечтите си и е такъв, какъвто иска да бъде тук и сега. По време на събитията наблягаме повече на дискусиите, отколкото на сухата материя и реч. Целта ни е да представим на учениците и студентите различни професии, но от хора, които работят с огромно желание и използват думата „искам“, а не „трябва“. Мотивацията за младите хора идва от личния пример“, сподели Биляна Панталеева – основател на „Бъдители“.

В ефира се включиха и две от учителките, които поканиха лектори на благотворителната инициатива, като част от мисията си да дадат добавена стойност на учениците си.

„Моя приятелка ми каза за инициативата. Бях силно впечатлена от сайта и дейността им и реших да се обадя и да ги поканя. При нас учат много умни млади хора, които търсят своята вярна посока. Преди по-малко от седмица „Бъдители“ бяха при нас, децата са силно впечатлени, много им допадна срещата с успешни хора, които правят връзката между практиката и това, което учим. Има вдъхновени ученици, след това много развълнувано коментирахме срещата“, разказа Снежана Тодорова – старши учител в ПМГ „Баба Тонка“ в Русе.

„Срещата с „Бъдители“ беше незабравима за мен и учениците. Те влязоха в залата като приятели, а не в ролята на обучители. С голямо желание и топлина в сърцето си споделят успехите си в лицето на младите хора, които са отражение на мечтите на цялото общество. Съвсем скоро мисля, че отново ще организираме такава среща“, сподели Катя Стефанова – учител по икономика в 170 СУ „Васил Левски“ в град Нови Искър.

Чуйте целия запис в сайта на БНР (Започва от 11 мин. и 35 сек.)>>