Евроком ТВ: Бъдители – Да сбъднеш себе си в България!

Водещата на предаването „Отблизо“ Боряна Райчева срещна зрителите на телевизия Евроком с Биляна Панталеева – основател на благотворителна инициатива „Бъдители“ и Борислава Крендева – гост-лектор и психолог с дългогодишна практика. Бъдителите се събират за да покажат, че професионалната реализация се случва тук, а успешните хора са сред нас. „Бъдители“ имат за цел да подпомогнат образователния процес на студенти, ученици и личности от всякаква възраст, мотивирайки и ориентирайки ги за професионалния живот. Под формата на разчупени и иновативни лекции те споделят за пътя, изминат от училище до това, което са сега: Бъдител.

Биляна Панталеева

„Бъдители са хората на днешното време, тези които правят промяната, която едно време са правили будителите. Всички знаем кои са народните будители, а новите хора, които правят промяна със своя личен пример са Бъдителите. Винаги ми се е искало в училищата и университетите да се преподава личностно развитие, младите хора да се докоснат до  вдъхновяващи истории на хора, които живеят тук и сега –  за техните трудности, притеснения, за техния път. Реших да обединя хора, които обичат професиите, за да запалим искрата в учениците и да им покажем, че има смисъл да се борят за това, което искат. Един човек е много по-богат, когато има опит на различни места и позиции, именно за това се стремим да представяме гост-лектори от много сфери. Няма човек, който да е успял и да не е сбъркал. Когато сбъркаш, ти израстваш. Ние сме човешки същества и имаме различни периоди, не може винаги да печелим, трябва да усещаме моментите, в които можем да действаме най-добре за себе си и хората около нас“, сподели пред зрителите Биляна Панталеева – основател на благотворителна инициатива „Бъдители“ и бизнес обучител.

Борислава Крендева

„Много харесах  думата „Бъдител“. За мен означава да сбъдваш собствените си мечти и да помагаш на другите хора да достигнат до своите, с каквото си способен и каквото можеш да направиш. Аз лично страдах, защото нямаше човек, който да ме вдъхнови и да ме насочи. Дълго се лутах, докато достигна до своята професия и това е една от причините, заради които аз се включих в „Бъдители“. Младите хора имат глад за автентичност, искат да чуят истинска история, която не е режисирана и напудрена, а съвсем реална. Ние използваме собствения си пример, за да могат учениците и студентите да видят, че не само те имат колебания, че понякога пътят е по-заобиколен. Често е необходимо да минеш през различни опитности, за да достигнеш до твоето – това, което те кара да се чувстваш мотивиран и полезен. Може би именно за това най-интересното за тях беше това как аз съм се отчайвала и съм търсила начин да продължа напред. Всички ние понякога падаме, но проблемът е как да станем след това“, сподели психологът Борислава Крендева, която е един от гост-лекторите в инициативата.

Вижте цялото интервю в сайта на телевизия Евроком>>