Какво означава думата „Бъдител“?

„Бъдител“ е дума, която няма да намерите в речника, защото не съществува. Или поне доскоро. Тя е измислена от Биляна Панталеева, когато обмисля как да се казва благотворителната организация, с която иска да помогне на младите хора да сбъдват мечтите си, да откриват себе си и призванието си.

Като професионалист в сферата на човешките ресурси и по-конкретно обучител по меки умения (Soft Skills), Биляна Панталеева забелязва огромната нужда от личностно развитие и професионално ориентиране още от ранна възраст. Според нея съществува голяма “пропаст” между образованието и бизнеса. Затова преди две години създава инициатива “Бъдители”, като тя е напълно благотворителна, без никакво движение на парични потоци.

Екипът на инициативата “Бъдители” се състои от професионалисти, които работят в различни сфери. Между тях има бизнес обучители, предприемачи, танцьори, фотографи, програмисти. Това, което ги обединява, е желанието им да споделят своите знания, опит и пътя, който са изминали, за да успеят в професията си. Според тях най-силният мотивационен похват за действие, е реалният пример, който дават.

Лекторите вдъхновяват младите хора с много лични примери, лични истории, разкази за това как всеки един е постигал желаната, успешна работа и бизнес в момента. Те не спестяват паденията в ученическите години и в професионален план. Споделят много разкази с поуки. Всички тези лични истории на неизвестни хора, които работят много и имат завидни резултати, няма къде другаде да се чуят или да прочетат. Мотивацията идва от личния пример, а вдъхновението е от енергията, която те излъчват докато говорят за любимата професия.