Лекторите на „Бъдители“ вдъхновиха студенти от УАСГ

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха на Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София по покана на доц. д-р инж. Борис Цанков – заместник ректор на университета. Събитието се проведе като част от програмата по случай 75-годишнината на УАСГ. Студентите имаха възможност да научат повече за темите „Невролингвистично програмиране (НЛП)“, „Предприемачество“ и „Ценообразуване и лични финанси“ от лекторите Биляна Панталеева – бизнес обучител, Гена Събева – предприемач и председател на Асоциация на интериорните дизайнери в България и Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика.

Събитието откри Биляна Панталеева, която е основател на „Бъдители“. Тя разказа за идеята на инициативата, която е да вдъхнови хората да бъдат това, което са и да открият своето истинско призвание. Биляна Панталеева разказа на студентите за НЛП – подход и метод, който според нея всеки може да открие, ако пожелае да го направи. Тя сподели за това как самата е достигнала до НЛП практиките, как те са променили нейния живот и как й помагат в ежедневието.

Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика говори на тема „Ценообразуване и лични финанси“, от която студентите научиха повече за това как да оценят труда си, да формират себестойност, да управляват своите приходи и разходи, ценови политики и получиха ценни съвети от практиката, много от които липсват в учебниците.

За първи път гост-лектор на „Бъдители“ беше Гена Събева – предприемач с над 25 години опит. Тя говори на тема „Предприемачество“ и сподели пред студентите за годините на експериментиране и търсене на правилния бизнес за нея. Гена Събева успешно обучава хора, търсещи начин да стартират собствен бизнес. С тази цел е и програмата й „Прави пари и на сън”, където в сряда, но не всяка сряда, по пътя към Боянски водопад всеки може да зададе въпросите си и да получи обратна връзка от групата.

Специалната титла „Посланик на Бъдители“ получи доц. д-р инж. Борис Цанков – заместник ректор на УАСГ, който покани лекторите от благотворителна инициатива „Бъдители“ като част от мисията си да даде допълнителна стойност на образователния процес на студентите.

Фотограф: Георги Алексиев

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители“: www.buditeli.bg и на Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/buditelite.bg